House of Asia
Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili House of Asia Kara Czarna Wisienka

Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili

15 min + 1 h chłodzenie
5 porcje
lekko pikantne
Owoce do 15 minut

Wyjątkowo kremowy i aksamitny mus czekoladowy z pikantnym akcentem. Świetnie sprawdzi się podczas letniego spotkania ze znajomymi lub jako słodka przekąska do pracy. Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Czarna Wisienka.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 600 ml Kremu kokosowego Kara
  • 3 łyżki cukru
  • ¼ łyżeczki Pasty chili House of Asia
  • 200 g czekolady gorzkiej drobno pokrojonej
  • Szczypta soli

 

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej krem kokosowy, a następnie dodaj czekoladę, cukier kokosowy, pastę chili oraz sól. Całość wymieszaj i zagotuj tak, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstaw na chwilę do ostygnięcia.
  2. Mus przelej do naczyń, w których będzie serwowany, a następnie włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
  3. Podawaj z ulubionymi owocami.

Do podania:

Ulubione owoce

TIP: Zamiast kremu kokosowego możesz użyć mleczka kokosowego 20-22%.

TIP: Aby mus był nieco bardziej egzotyczny, dodaj wiórki kokosowe oraz sok z limonki

Tu kupisz nasze produkty