House of Asia
Omlet z warzywami z airfryer’a House of Asia

Omlet z warzywami z airfryer’a

17 min
2 porcje
łagodne
do 15 minut

Szukasz pomysłu na lekki, sycący posiłek, który robi się praktycznie sam? Ten omlet z warzywami i serem z airfryera to złoto! Zamiast smażyć – pieczesz. Zamiast klasycznych dodatków – edamame, sriracha i przyprawa japońska. Pyszny, puszysty i gotowy w 17 minut. A Ty? Masz w tym czasie chwilę dla siebie!

4.9 / 5. Ilość głosów: 303

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 łyżeczki Przyprawy kuchni japońskiej House of Asia
  • 100 g Fasoli Edamame House of Asia
  • 4 jajka
  • 50 g sera cheddar startego
  • 2 łyżki posiekanej zielonej dymki

Do podania:

  • 1 łyżka Sosu sriracha House of Asia
  • Dymka i kolendra drobno pokrojone

Sposób przygotowania

  1. Do jajek dodaj sos sojowy, dwie łyżki wody oraz przyprawę. Ubij trzepaczką.
  2. Fasolę odsącz i przepłucz pod bieżącą wodą.
  3. Do masy jajecznej dodaj wszystkie składniki i delikatnie wymieszaj.
  4. Formę wysmaruj tłuszczem, przelej masę jajeczną i wstaw do airfryer’a na 12 minut i 170°C.
  5. Gotowy omlet wyjmij z foremki, polej sosem sriracha i posyp ziołami.

Tu kupisz nasze produkty