House of Asia
Poznaj przepis na Pad Thai z kurczakiem The Foodini

Pad Thai z kurczakiem

15 min
2 porcje
łagodne
Kurczak Makaron Warzywa Tajska do 15 minut

Zanurz się w świecie tajskich smaków z Pad Thai z kurczakiem od The Foodini. Dzięki połączeniu słodko-słonych smaków sosu, delikatnego kurczaka i chrupiących dodatków, ten przepis przeniesie się w sam środek egzotycznej Azji. Idealny wybór na szybki, ale wyjątkowy posiłek.

5 / 5. Ilość głosów: 260

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Makaronu ryżowego 5 mm House of Asia
  • 1 łyżeczka Sosu sojowego House of Asia
  • 5 łyżek Pasty Pad Thai od House of Asia
  • 150 g piersi z kurczaka pokrojonej w cienkie plasterki
  • 3 łyżki oleju
  • ½ małej szalotki pokrojonej w półplasterki
  • 2 jajka rozmiar L
  • ⅓ szklanki wody
  • 1 garść kiełków fasoli mung
  • 1 pęczek dymki
  • 3 łyżki prażonych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżeczka płatków chilli

Do podania:

  • limonka
  • płatki chili
  • prażone orzeszki drobno posiekane
  • dymka

Sposób przygotowania

  1. Makaron ryżowy przełóż do miski, zalej gorącą wodą i zostaw na 7 minut. Kiedy zmięknie, przelej go zimną wodą.
  2. W tym czasie kurczaka zamarynuj w sosie sojowym.
  3. Sos: do miski nałóż 5 łyżek sosu do Pad Thai, dolej wodę i dokładnie wymieszaj.
  4. Rozgrzej patelnię na dużej mocy i wlej olej. Kiedy będzie gorący, dodaj szalotkę i smaż przez 30 sekund. Dodaj kurczaka i smaż przez minutę.
  5. Odsuń zawartość patelni na bok, wlej jajko i smażymy, rozdrabniając je przez pół minuty.
  6. Następnie wymieszaj z kurczakiem i podsmażaj całość przez pół minuty.
  7. Dodaj makaron ryżowy i wlej sos. Dokładnie wymieszaj i dodaj kiełki fasoli oraz pokrojoną dymkę. Ponownie wymieszamy i dopraw płatkami chilli oraz połową posiekanych orzeszków.
  8. Smaż i mieszaj wszystko razem przez minutę i wyłóż na talerz.
  9. Udekoruj resztą orzeszków, dymką, płatkami chilli, ćwiartkami limonki i gotowe!

Tu kupisz nasze produkty