House of Asia
Panang Curry z szarpanym jackfruitem House of Asia

Panang curry z szarpanym jackfruitem

15 min.
2 porcje
ostre

Jeśli jesteś miłośnikiem curry, to zapewniamy, że tej wersji jeszcze nie jadłeś! Wegańskie panang curry z szarpanym jackfruitem to zupełnie nowe połączenie smakowe. Sprawdź propozycję podania naszego przepisu od Marcin Kozicki.

5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 400 ml mleczka kokosowego BIO 17-19%
  • 50 g pasty curry żółtej Kanokwan
  • 1 puszka zielonego szarpanego jackfruita Quality Food
  • 1 cebula pokrojona w ćwiartki
  • 1 marchewka pokrojona w słupki
  • 3 łyżki oleju rzepakowego

Opcjonalnie:

  • Kolendra
  • Szczypiorek
  • 100 g ugotowanego ryżu jaśminowego

Sposób przygotowania

  1. Szarpanego jackfruita przełóż na sitko, wypłucz pod bieżącą wodą i następnie osusz.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, podsmaż pastę curry, wymieszaj z mlekiem kokosowym i przełóż do garnka.
  3. Na patelnię wlej ponownie olej, podsmaż jackfruita, marchewkę i cebulę przez około 5-6 minut. Przełóż warzywa do garnka z mleczkiem kokosowym i curry, gotuj przez 10-15 minut na wolnym ogniu, aż zmiękną. Gotowe danie możesz podać z ryżem i posypać świeżym ziołami.

Tu kupisz nasze produkty