House of Asia
Ramen z kurczakiem w panierce panko, nori, wakame i jajkiem House of Asia

Ramen z kurczakiem w panierce Panko, Nori, Wakame i jajkiem

20 min.
2 porcje
łagodne
Kurczak Makaron Japońska 15-30 minut

Andżelika bez_kcal przygotowała dla nas przepis na szybki ramen z dodatkiem miso. Zupa rozgrzewa i dodaje energii a wkładka z kurczakiem w panko to miły, chrupiący dodatek.

4.6 / 5. Ilość głosów: 51

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g świeżego makaronu ramen 
  • 2 saszetki pasty miso 
  • 1 łyżka wakame 
  • 5 łyżek panierki panko 
  • pół arkusza nori 
  • 1 łyżeczka białego sezamu 
  • pęczek szczypiorku
  • 2 jajka
  • 200 g filetu z kurczaka
  • 400 ml wody 
  • szczypta słodkiej i ostrej papryki

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i wakame. Gotuj około 10 minut następnie dodaj pastę miso.
  3. Kurczaka obtocz w jajku (1 szt.) a następnie obtocz w panierce panko i obsmaż z każdej strony na złoty kolor.
  4. Jajko (1 szt.) włóż do zimnej wody i gotuj około 3-4 minuty licząc od momentu zagotowania wody. Następnie je obierz i przekrój na 2 części.
  5. Makaron rozłóż do 2 misek, wlej bulion i kawałki nori. Następnie dodaj pokrojonego kurczaka, jajko, posyp sezamem i szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty