Sajgonki w papierze ryżowym House of Asia

Sajgonki w papierze ryżowym

15 minut + 40 minut czas pieczenia i moczenia
4 porcje
lekko pikantne

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Chrupiące sajgonki z mięsem i warzywami to klasyk kuchni azjatyckiej w domowym wydaniu. Proste składniki, aromatyczne przyprawy i tylko kilka kroków do pysznej przekąski.

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Makaron namocz we wrzącej wodzie przez 15 minut, następnie przelej zimną wodą, pokrój nożyczkami na krótsze nitki i odsącz.
  2. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut, po czym odsącz.
  3. Mięso podsmaż na rumiano i dopraw przyprawą chińską. Następnie dodaj marchewkę, kapustę, czosnek oraz grzyby. Podsmaż przez chwilę i dodaj makaron. Całość dopraw olejem sezamowym i sosem sojowym. Na koniec dodaj szczypiorek.
  4. Arkusze papieru ryżowego namocz, nałóż farsz i zwiń jak krokiety. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor lub upiecz w piekarniku nagrzanym do 220°C przez około 20 minut.

Tu kupisz nasze produkty