House of Asia
Sajgonki_z_miesem_i_warzywami_z_airfryer’a_House_of_Asia

Sajgonki z mięsem i warzywami z airfryer’a

25 min
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa 15-30 minut

Marzy Ci się smak ulicznego jedzenia z Azji, ale bez wychodzenia z domu? Te sajgonki z mięsem i warzywami zrobisz w 25 minut w airfryerze!
Chrupiące na zewnątrz, soczyste w środku, doprawione oryginalnymi sosami House of Asia – smakują jak z najlepszej knajpki w Hanoi. Spróbuj raz, a będą Twoim stałym numerem na szybki obiad albo imprezową przekąskę!

5 / 5. Ilość głosów: 309

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
  • 2 łyżeczki Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
  • 1 opakowanie Papieru ryżowego kolorowego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 250 g mięsa mielonego
  • 1/ 2 cebuli drobno pokrojonej
  • 2 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 2 łyżki szczypiorku drobno pokrojonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób przygotowania

  1. Mięso, cebulę oraz czosnek podsmaż na oliwie.
  2. Warzywa do woka opłucz pod zimną wodą, odsącz i pokrój. Przełóż do mięsa, dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj i smaż jeszcze 2 – 3 minuty.
  3. Arkusz papieru zanurz na kilka sekund w wodzie. Na środek nałóż farsz i zwiń jak krokieta. Włóż do airfryer’a i piecz przez około 8 minut w 180°C.

Tu kupisz nasze produkty