House of Asia
Szybkie sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym House of Asia

Szybkie sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym

20 min
4 porcje
lekko pikantne
Makaron Warzywa Tajska Grzyby Wieprzowina 15-30 minut

Zrób to szybko i smacznie! Sajgonki z piekarnika z mięsem wieprzowym to idealna przekąska – chrupiąca na zewnątrz, soczysta w środku. Gotowe w 20 minut, z minimalnym poziomem ostrości, ale maksymalnym smakiem!

5 / 5. Ilość głosów: 253

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Papieru ryżowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
  • 3 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 100 g Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia
  • 20 g namoczonych Grzybów Mun krojonych House of Asia
  • 2 łyżeczki Przyprawy kuchni Chińskiej House of Asia
  • 1 łyżka Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 200 g mielonej wieprzowiny
  • 1 żółtko
  • 1/2 ogórka pokrojonego w słupki
  • 1/2 marchewki pokrojonej w słupki
  • 50 g dymki
  • Sól i pieprz czarny do smaku
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu, przelej zimną wodą.
  2. Mięso usmaż na patelni.
  3. Do dużej miski przełóż makaron, mięso, dodaj grzyby mun, żółtko oraz warzywa. Dopraw sosem sojowym, ostrygowym, pastą z czosnku, imbiru i chili oraz przyprawą kuchni chińskiej. Całość dobrze wymieszaj.
  4. Arkusz papieru zamocz na 2 sekundy w wodzie. Na jego środek nałóż łyżkę farszu i złóż brzegi tworząc kopertę. W ten sam sposób przygotuj pozostałe sajgonki.
  5. Sajgonki piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 15 minut.

TIP: Sajgonki podaj z Sosem do spring rolls i sajgonek Ros Thai Thai.

Tu kupisz nasze produkty