House of Asia
Ogórki w sosie chińskim House of Asia

Ogórki w sosie chińskim

15 min
4 porcje
lekko pikantne
Warzywa Chińska do 15 minut

Znudziła Ci się zwykła mizeria do niedzielnego obiadu? Mamy dla Ciebie totalne odświeżenie tego dodatku. Wypróbuj przepis naszego Szefa Kuchni na ogórki w sosie chińskim. Będzie odrobinę pikantnie i intrygująco. Wystarczy, że zrobisz sos: na bazie naszego sosu ostrygowego, sosu sojowego, octu z Yuzu, szczypiorku, cukru i płatków chilli. Te ogórki świetnie sprawdzą się również jako sałatka na grilla.

5 / 5. Ilość głosów: 229

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 2-3 łyżki Octu z yuzu House of Asia
  • 2 łyżeczki posiekanego czosnku
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Ogórki wymasuj, rozgnieć nożem i pokrój w nieregularne kawałki. Posól odrobiną soli i odstaw na 10 minut. Po tym czasie osusz ogórki ręcznikiem papierowym i przełóż je do miski.
  2. W osobnej misce wymieszaj wszystkie składniki sosu tak, aby cukier się rozpuścił. Przelej sos do ogórków, dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby smak się „przegryzł”.

Tu kupisz nasze produkty