House of Asia
Jak zawijać sushi matą bambusową? House of Asia

Jak zawijać sushi matą bambusową?

1 porcje
łagodne
Warzywa Ryż Japońska powyżej 30 minut

Sprawdź jak w prosty sposób zawijać sushi w domowym zaciszu! Nasz przewodnik krok po kroku pokaże Ci, jak przygotować perfekcyjne sushi, od wyboru składników po zawijanie rolki. Odkryj tajniki japońskiej kuchni i zaskocz swoich bliskich domowym sushi! Film krok po kroku przygotowała Flymetothespoon.

5 / 5. Ilość głosów: 217

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • Mata bambusowa House of Asia
  • Ulubione składniki do przygotowania sushi

 

Sposób przygotowania

1. Liść Nori połóż na macie, błyszczącą stroną do dołu i ułóż na nim cienką warstwę ryżu, zostawiając od góry i od dołu pusty pasek o szerokości 1,5 cm.
2. Na ryżu ułóż ulubione składniki sushi.
3. Rulon zwiń tak, aby listek Nori zamknął ryż i dodatki w środku a mata pozostała na zewnątrz.
4. Sushi pokrój na kawałki i podawaj z sosem sojowym, imbirem oraz wasabi.

TIP: Zawiń matę bambusową w folię spożywczą. Dzięki temu nie zabrudzi się ryżem i będziesz mógł ją wykorzystać przy kolejnym rolowaniu sushi.

Dowiedz się jak przygotować ryż do sushi Kliknij tutaj >

Tu kupisz nasze produkty