House of Asia
Sałatka azjatycka z makaronem ryżowym House of Asia

Sałatka azjatycka z makaronem ryżowym

15 min
4 porcje
lekko pikantne

To szybki przepis pełen smaku i kolorów. Idealny na lekki lunch lub kolację, kiedy chcesz zjeść coś innego niż zwykle – zdrowo, aromatycznie i bez glutenu. Makaron vermicelli, warzywa, łosoś i obłędny sos na bazie miso – nie potrzebujesz niczego więcej!

5 / 5. Ilość głosów: 322

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Sos:

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie przełóż do dużej miski i potnij na mniejsze kawałki.
  2. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na kilka minut do napęcznienia. Pokrój na mniejsze kawałki.
  3. Połącz wszystkie składniki sosu i dokładnie wymieszaj.
  4. Łososia zamarynuj w sosie teriyaki i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 15 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia. Następnie, poszarp go za pomocą widelca i przełóż do miski z makaronem. Dodaj pozostałe składniki sałatki, polej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj. Dopraw w razie potrzeby solą i świeżo mielonym pieprzem.

Tu kupisz nasze produkty