House of Asia
Tajska sałatka z szarpanym jackfruitem House of Asia

Tajska sałatka z szarpanym Jackfruitem

15 min.
2 porcje
pikantne
Warzywa Tajska do 15 minut

Przepis na sałatkę nie musi być nudny! A wszystko za sprawą niebanalnych dodatków. Dlatego koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę z szarpanym jackfruitem, cebulką i świeżymi ziołami. Dressing na bazie sosu rybnego doda tej prostej przekąsce wyjątkowego smaku.

5 / 5. Ilość głosów: 1

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 łyżka panierki panko
  • 565 g szarpanego jackfruita
  • 1 czerwona cebula pokrojona w cienkie półplastry
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki posiekanej zielonej dymki
  • 1 łyżeczka płatków chilli

Sos :

  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki cukru kokosowego
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania

  1. Po otwarciu puszki przełóż jackfruita na sitko i przepłucz pod bieżącą zimną wodą. Następnie dobrze odciśnij i osusz. Przełóż do dużej miski.
  2. Na suchej patelni upraż panierkę panko. Wymieszaj ze sobą składniki sosu.
  3. Cebulę pokrój i przełóż do miski z jackfruitem. Dodaj posiekane zioła, dopraw pieprzem i chilli w płatkach. Dodaj uprażoną panierkę panko i wymieszaj z sosem.

Tu kupisz nasze produkty