House of Asia
Zupa Tang Mein z grzybami Mun House of Asia

Zupa Tang Mein z grzybami Mun

20
2 porcje
łagodne
Makaron Chińska Grzyby Wieprzowina 15-30 minut

Przepis na zupę Tang Mein jest niezwykle prosty i trwa zaledwie 20 minut.

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/3 opakowania grzybów Mun
  • 1/2 opakowania makaronu Chow Mein
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego
  • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
  • 1 łyżeczka octu ryżowego 
  • 200 g piersi z kurczaka; pokrojona w 2 cm cienkie plastry
  • 600 ml bulionu z kurczaka
  • 1 łyżka oleju

TIP: Cukier kokosowy można zastąpić brązowym cukrem bądź zwykłym.  Jeśli nie posiadacie octu ryżowego również można użyć zwykłego octu.

Sposób przygotowania

  • Makaron i grzyby przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Grzyby odsączamy z wody i kroimy w cienkie plastry.
  • Na rozgrzany wok wlewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy połowę szczypioru i kurczaka. Dodajemy pozostałe składniki (z wyjątkiem bulionu i makaronu). Całość mieszamy i smażymy przez 1 minutę.
  • Do miseczek nakładamy porcje makaronu i zalewamy je gorącym bulionem. Na górze układamy kurczaka z warzywami.
  • Dekorujemy pozostałym szczypiorem.

Tu kupisz nasze produkty

Wypróbuj inne przepisy