House of Asia
Bajgiel po azjatycku House of Asia

Bajgiel po azjatycku

10 min
2 porcje
lekko pikantne
Warzywa Chińska do 15 minut

Bajgiel z azjatyckim twistem – gotowy w 10 minut! Połączenie chrupiącego bajgla, warzyw z woka, jajka sadzonego i grillowanego sera halloumi, doprawione sosami Sriracha i Teriyaki. Idealna opcja na szybki i pełen smaku posiłek!

5 / 5. Ilość głosów: 253

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżeczki Sosu Sriracha House of Asia
  • 20 g Sosu Teriyaki House of Asia
  • 1 łyżka Sosu ostrygowego House of Asia
  • 1/4 łyżeczki Przyprawy Kuchni Japońskiej House of Asia
  • 1 słoik Warzyw do woka House of Asia
  • 2 bajgle pełnoziarniste
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego szczypiorku
  • 2 jajka
  • 30 g rukoli
  • 1 pomidor pokrojony w plastry
  • 100 g sera halloumi pokrojonego w plastry
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • Kilka listków kolendry

Sposób przygotowania

  1. Bajgle przekrój na pół. Tostuj na suchej, rozgrzanej patelni na rumiany kolor.
  2. Na oleju podsmaż przez kilka minut odsączone i dobrze odciśnięte warzywa do woka. Pod koniec dopraw sosem ostrygowym oraz przyprawą japońską.
  3. Ser halloumi posmaruj sosem teriyaki, następnie podsmaż z obu stron na patelni grillowej (lub zwykłej).
  4. Usmaż jajka sadzone i posyp przyprawą japońską.
  5. Majonez wymieszaj z sosem sriracha oraz szczypiorkiem.
  6. Rumiane bajgle posmaruj sosem, połóż rukolę, usmażone warzywa do woka, plastry pomidora, ser halloumi, jajko sadzone i kolendrę. Przykryj drugą połową bajgla i podawaj

Tu kupisz nasze produkty