Jak złożyć onigiri za pomocą foremki?

Chcesz dowiedzieć się, jak złożyć onigiri za pomocą foremki? To proste! Onigiri, czyli japońskie kulki ryżowe, to smaczna i szybka przekąska, którą można łatwo przygotować w domu. Dzięki foremce do onigiri, cały proces jest jeszcze prostszy i bardziej efektywny.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 247

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:

Sposób przygotowania

  1. Nowe foremki delikatnie nasmaruj olejem.
  2. Zwilż dłonie. Uzupełnij foremkę ryżem do połowy, po czym zrób delikatne wgłębienie.
  3. Nałóż małą łyżeczką farsz na środek foremki.
  4. Uzupełnij foremkę ryżem, dociśnij przykrywką i dzięki specjalnej klapce z tyłu, wyjmij gotową ryżową kulkę onigiri.
  5. Owiń liściem nori i gotowe.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Ryż do sushi 500g House of Asia

Ryż do sushi 500 g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Wasabi 43g House of Asia

Pasta Wasabi 43g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI