House of Asia
Jak złożyć onigiri za pomocą foremki? Krok po kroku House of Asia

Jak złożyć onigiri za pomocą foremki?

10 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Ryż Japońska do 15 minut

Chcesz dowiedzieć się, jak złożyć onigiri za pomocą foremki? To proste! Onigiri, czyli japońskie kulki ryżowe, to smaczna i szybka przekąska, którą można łatwo przygotować w domu. Dzięki foremce do onigiri, cały proces jest jeszcze prostszy i bardziej efektywny.

5 / 5. Ilość głosów: 250

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • Foremki onigiri

Przepisy na Onigiri:

  • Onigiri z tuńczykiem i łososiem
  • Onigiri z omletem i łososie 
  • Japońskie Onigiri z tuńczykiem

Sposób przygotowania

  1. Nowe foremki delikatnie nasmaruj olejem.
  2. Zwilż dłonie. Uzupełnij foremkę ryżem do połowy, po czym zrób delikatne wgłębienie.
  3. Nałóż małą łyżeczką farsz na środek foremki.
  4. Uzupełnij foremkę ryżem, dociśnij przykrywką i dzięki specjalnej klapce z tyłu, wyjmij gotową ryżową kulkę onigiri.
  5. Owiń liściem nori i gotowe.

Tu kupisz nasze produkty