
Jak złożyć onigiri za pomocą foremki?
Chcesz dowiedzieć się, jak złożyć onigiri za pomocą foremki? To proste! Onigiri, czyli japońskie kulki ryżowe, to smaczna i szybka przekąska, którą można łatwo przygotować w domu. Dzięki foremce do onigiri, cały proces jest jeszcze prostszy i bardziej efektywny.
Składniki
- Foremki onigiri
Przepisy na Onigiri:
- Onigiri z tuńczykiem i łososiem
- Onigiri z omletem i łososie
- Japońskie Onigiri z tuńczykiem
Sposób przygotowania
- Nowe foremki delikatnie nasmaruj olejem.
- Zwilż dłonie. Uzupełnij foremkę ryżem do połowy, po czym zrób delikatne wgłębienie.
- Nałóż małą łyżeczką farsz na środek foremki.
- Uzupełnij foremkę ryżem, dociśnij przykrywką i dzięki specjalnej klapce z tyłu, wyjmij gotową ryżową kulkę onigiri.
- Owiń liściem nori i gotowe.