
Keto omlet wrap z łososiem

Potrzebujesz pomysłu na szybkie, ale efektowne śniadanie lub lunch? Łosoś w teriyaki, warzywa i serek – zawijasz jak naleśnik, ale z efektem wow. Szybko, zdrowo i pysznie.
Liczba porcji: 2
Czas: 15 min
Ostrość:
łagodne
Składniki
Masa na omlet:
4 jajka
40 g rukoli
1 łyżka pokrojonej kolendry
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
Pozostałe składniki:
1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia
2 łyżki Sosu Teriyaki Yamasa
50 g serka śmietankowego
150 g łososia
1/2 awokado hass, pokrojone w półplastry
40 g rukoli
2 pomidorki cherry, pokrojone w plasterki
2 szparagi blanszowane
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
1. Łososia zamarynuj w sosie teriyaki i paście z imbiru, odstaw na 10 minut. Następnie
upiecz przez około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Wyjmij i pozostaw
do wystudzenia.
2. Do wysokiego dzbanka wbij jajka i dodaj wszystkie składniki na omlet. Za pomocą
blendera zmiksuj dokładnie na jednolitą masę.
3. Na patelni rozgrzej oliwę, wylej połowę masy na całą patelnię i usmaż omlet z obu
stron. W taki sam sposób usmaż drugi omlet.
4. Usmażone omlety połóż na desce i zrób nacięcie do połowy. Na każdej ćwiartce
omleta ułóż inne składniki: na pierwszej łososia pokrojonego na kawałki, na drugiej
serek śmietankowy, rukolę i pomidorki, na trzeciej pokrojone szparagi, a na czwartej
awokado. Złóż omlet, począwszy od łososia, nakładając na siebie każdą ćwiartkę.
Tip. Możesz zawinąć omlet według własnych preferencji i potrzeb.