House of Asia
Łosoś teriyaki House of Asia

Łosoś Teriyaki i szparagami

40 min
2 porcje
łagodne
Ryba Łosoś Chińska powyżej 30 minut

Nasz Szef Kuchni w czterech krokach pokaże Ci jak w łatwy sposób przygotować łososia. Sekretem dania jest sos sojowy oraz sos Teriyaki, które nadadzą nie powtarzalnego smaku i aromatu.

 

 

 

5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • filety z łososia (po około 150 g)
  • 2 łyżki oleju, do smażenia
  • sól, pieprz
  • ½ łyżeczki mąki
  • Biały sezam House of Asia
  • Czarny sezam House of Asia

Sos:

  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 4 łyżki Sosu Teriyaki House of Asia
  • łyżka miodu

Sposób przygotowania

  1. Składniki sosu wymieszaj w garnku i podgrzej do rozpuszczenia miodu.
  2. Łososia przypraw solą oraz pieprzem i oprósz mąką.
  3. Rozgrzej olej na patelni i usmaż łososia na złoty kolor.
  4. Przed podaniem polej łososia sosem i posyp sezamem.

TIP: Łososia możesz podać na ugotowanych szparagach lub z innymi warzywami

Tu kupisz nasze produkty