Kolorowe spring rolls ze świeżym makaronem Vermicelli
Pyszne, zdrowe i szybkie! Kolorowe spring rolls ze świeżym makaronem Vermicelli to idealny wybór na lekki posiłek pełen warzyw. Dzięki naszemu bezglutenowemu makaronowi ryżowemu House of Asia przygotujesz je w zaledwie 15 minut! Delikatne, chrupiące warzywa, aromatyczna kolendra i makaron, który doskonale wchłania smak sosu, to połączenie, które pokochasz. Wybierz swój ulubiony sos i ciesz się zdrowym daniem.
Liczba porcji: 4
Czas: 15 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1 opakowanie Papieru ryżowego kolorowego do sajgonek i spring rolls House of Asia
- 1 opakowanie Bezglutenowego makaronu ryżowego świeżego Vermicelli House of Asia
- 100 g kapusty czerwonej
- 1 ogórek zielony średni
- garść liści kolendry
- 1 sałata rzymska baby
- 1 marchewka średnia
- 100 g paluszków surimi
Ulubiony sos do podania np.:
Sposób przygotowania
- Warzywa pokrój w cienkie zapałki. Paluszki surimi rozwiń i również pokrój w podobny sposób.
- Z liści sałaty wykrój grubsze środki.
- Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przelej zimną wodą.
- Papier namocz odrobinę w zimnej wodzie. Rozłóż delikatnie i na środku ułóż kolejno: liść sałaty, łyżkę makaronu, warzywa, paluszki surimi i kolendrę. Zwiń w ciasny rulon. Podawaj z ulubionym sosem.