Krem z dyni i massaman curry

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 60 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Sięgnijcie po aromatyczny przepis na pyszny krem z dyni z dodatkiem massaman curry, który rozgrzeje Was w jesienne chłodne dni.
  2. Do garnka wlej mleko, wodę i włóż warzywa. Gotuj na średnim ogniu, pod przykryciem do momentu gdy warzywa będą miękkie.
  3. Dopraw zupę pastą Massaman curry, sosem rybnym, sokiem z limonki i imbirem.
  4. Wszystko zmiksuj na gładki krem.
    Podawaj z orzechami, cienkimi plasterkami czerwonej cebuli i świeżą kolendrą

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Bezglutenowy sos rybny 200ml House of Asia

Bezglutenowy sos rybny 200 ml

Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 12-14% 400ml House of Asia

Mleczko kokosowe 12-14% 400 ml

Nowość
Bestseller
Sok z limonki 250ml House of Asia

Sok z limonki 250 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Massaman curry 113g House of Asia

Pasta Massaman curry 113 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI