Krewetki w panierce panko i w sosie teriyaki

Czas na chrupiące krewetki w azjatyckim stylu! Wystarczy 15 minut i kilka składników, aby w prosty sposób przygotować pyszny posiłek idealny na wieczór ze znajomymi.

Oceń przepis, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 3

Czas: 15 min.

Poziom trudności:

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Do miski włóż krewetki i przypraw je solą, pieprzem oraz skórką limonki. Odstaw do lodówki.
  2. W oddzielnych naczyniach przygotuj: mąkę ryżową, rozmącone jajko oraz panierkę panko. W tej kolejności wykonaj panierowanie krewetek.
  3. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzej olej i smaż krewetki na złoty kolor.
  4. Krewetki podawaj z sosem teriyaki.

TIP: W celu łatwiejszego panierowania i smażenia nabij krewetki na wykałaczki.

TIP 2: Zamiast krewetek możesz użyć fileta z kurczaka pokrojonego w dużą kostkę.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI