Krewetki w panierce Panko z sosem Hoisin i nachosami Co_dzis_zjemy

Przygotowujesz przyjęcie i zależy Ci na prostych, szybkich ale smacznych przekąskach? Marcin Kozicki @co_dzis_zjemy przychodzi ze znakomitą propozycją, która spełnia wszystkie te warunki. Przed wami chrupiące krewetki w panierce panko podane z pysznym sosem hoisin i nachosami serowymi! Do dzieła!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 30 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Krewetki naciąć od góry i dokładnie oczyścić. Delikatnie je rozprostować, wkładając wykałaczki od strony ogonka.
  2. Doprawić pieprzem, solą oraz sosem ostrygowym, a następnie obtoczyć w jajku i panierce panko. Zapanierowane krewetki usmażyć w głębokim tłuszczu na złocisty kolor.
  3. Na nachosy serowe nałożyć pastę guacamole (np. przy pomocy rękawa cukierniczego lub łyżeczki). Dodać ulubione warzywa, np. czerwoną paprykę, avocado i ogórek. Na koniec udekorować świeżą kolendrą.
  4. Na deskę (najlepiej okrągłą) rozłożyć mix sałat. Na sam środek położyć miseczkę z sosem hoisin, a usmażone krewetki po bokach – w formie promieni w okręgu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI