Kurczak generała Tso z kiełkami z fasoli Mung Jedz Pysznie

Poznajcie wersję przepisu Jedzpysznie na kurczaka Generała Tso. Soczyste polędwiczki z kurczaka w glazurze pomarańczowej z dodatkiem sosu sojowego, sriracha i octu ryżowego to prawdziwa petarda. Chrupiące kawałeczki podaj z surówką z kiełków mung i pyszne danie gotowe.  Koniecznie sprawdźcie jak Anna Zyśk robi ten przepis krok po kroku> Kliknij tutaj

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 50 min.

Ostrość:
łagodne

Składniki

Sos:

Surówka:

Sposób przygotowania

  1. Polędwiczki dopraw do smaku solą i pieprzem. Białka ubij na sztywną pianę. Panierkę panko wymieszaj z uprażonym na suchej patelni sezamem. Polędwiczki obtaczaj kolejno w mące, białku i panierce. Ułóż je na blasze, spryskaj olejem i piecz w 200*C przez ok. 20 minut.  
  2. W międzyczasie przygotuj sos. Wyciśnij sok z pomarańczy, dodaj do niego cukier, ocet, sos sriracha, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dokładnie wymieszaj.
  3. W oddzielnej misce połącz skrobię z niewielką ilością wody. 
  4. Na rozgrzaną patelnie dodaj sos, gdy zacznie się gotować, dodaj skrobie i dokładnie mieszaj, aż sos zgęstnieje. Upieczonego kurczaka dokładnie obtocz w gotowej glazurze. 
  5. Kurczaka podawaj z surówką z kiełków. Odsączone kiełki fasoli mung połącz z posiekanym szczypiorem, prażonym sezamem i olejem sezamowym. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Panierka Panko 200g House of Asia

Panierka Panko 200 g

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Kiełki fasoli mung 330g House of Asia

Kiełki fasoli Mung 330 g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI