House of Asia
Grillowana kaczka po pekińsku House of Asia Smyk w Kuchni

Grillowana kaczka po pekińsku

30 min.
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Kaczka Chińska 15-30 minut

Macie ochotę na kulinarną podróż do Chin? Razem z Karoliną Smyk w Kuchni zapraszamy Was do Pekinu na przepyszną grillowaną kaczkę z dodatkiem bestselerowego makaronu chow mein? Przyznajcie, że naprawdę brzmi pysznie! Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Karolina – Kliknij tutaj

4.9 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • Opakowanie makaronu Chow mein
  • 1 puszka pędów bambusa
  • 2-3 łyżki sosu do kaczki po pekińsku 
  • 2-3 łyżki sezamu
  • 2 filety z kaczki
  • Łyżka oleju do grillowania
  • 2-3 marchewki
  • Dymka
  • 2-3 łyżki oleju
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3-4 małe cebulki od dymki
  • 4 cm korzeń imbiru

Sposób przygotowania

  1. Mięso zamarynuj w sosie do kaczki i grilluj, tak aby środek pozostał różowy.
  2. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  3. Marchewkę potnij w tagliatelle.
  4. Pozostałe warzywa posiekaj i usmaż z sosem na patelni.
  5. Dodaj ugotowany makaron i pozostałe składniki.
  6. Na wierzch ułóż pokrojone w plastry filety z kaczki, posyp dymką, sezamem i świeżymi listkami kolendry.

Tu kupisz nasze produkty