House of Asia
Makaron Chow Mein pszenno-gryczany ze smażonym tofu i nerkowcami House of Asia Mienta Blog

Makaron Chow Mein pszenno-gryczany ze smażonym tofu i nerkowcami

20 min.
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Chińska Tofu 15-30 minut

Gotowi na smakową podróż do Chin? Wraz z Mienta Blog  zapraszamy do skosztowania wegańskiego makaronu ze smażonym tofu i nerkowcami. Danie zyskuje na pierwszym kęsie za sprawą aromatycznych dodatków takich jak ciemny sos sojowy i sezam. Zobaczcie, jak poradziła sobie z tym przepisem Mienta– Kliknij tutaj

4.9 / 5. Ilość głosów: 27

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 125g Makaronu Chow Mein pszenno-gryczanego House of Asia
  • 2 łyżki Sosu sojowego ciemnego House of Asia
  • 2 łyżki Sezamu House of Asia
  • 180g naturalnego tofu
  • 1 papryczka chili
  • 2-3 cm kawałek imbiru
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 40g nerkowców
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Tofu pokrój w plasterki, każdy z nich natrzyj posiekaną papryczką i imbirem.
  2. Gotowe kawałki smaż z obu stron na oleju, po czym dodaj sezam, czosnek przeciśnięty przez praskę, syrop z agawy i sos sojowy.
  3. Smaż do tej pory, aż tofu wraz z orzechami będą skarmelizowane.
  4. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Wymieszaj go z resztą dodatków i posyp posiekanym szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty