Makaron chiński trzy grzyby

Macie ochotę ugotować coś pysznego? Dziś mamy dla Was przepis na chiński makaron „3 grzyby” – bogaty w smaku, lekko pikantny i nie zawierający mięsa. Przygotujecie je zaledwie w 20 minut. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min.

Ostrość:

Składniki

SOS:

Sposób przygotowania

  1. Grzyby Mun i Shiitake przygotuj według wskazówek na opakowaniu. Pieczarki, cebulę, paprykę i odsączone Shiitake pokrój w cienkie plasterki.
  2. Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj składniki sosu.
  3. Na rozgrzaną patelnie wlej olej i przesmaż cebulę, paprykę i grzyby. Dodaj makaron i sos. Smaż 3–4 minuty.
  4. Danie serwuj gorące, udekorowane szczypiorkiem.
...

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

NASZE MARKI