Makaron Chow Mein w sosie Kung Pao Praktykulinarni
7 składników i 20 minut – tyle potrzeba, aby przygotować makaron Chow Mein w sosie Kung Pao. Bardzo łatwy przepis z eventu Festiwal Azji rozpieści Twoje kubki smakowe do granic możliwości. Koniecznie sprawdźcie propozycję podania naszego dania przez Praktykulinarni.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min.
Ostrość:
Składniki
- ½ opakowania makaronu Chow Mein House of Asia
- 50 g pasty Kung Pao House of Asia
- 2 łyżeczki pasty z czosnku House of Asia (lub 2-3 posiekane ząbki czosnku)
- 150 g piersi z kurczaka pokrojonej w paski
- 1 mała cebula pokrojona kostkę
- 50 ml wody
- 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania
- Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Pastę Kung Pao dokładnie wymieszaj z wodą.
- Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Dodaj cebulę, następnie sos i makaron. Wszystko dokładnie wymieszaj.
TIP: Gotowe danie skrop olejem sezamowym i posyp orzeszkami ziemnymi. Będzie jeszcze lepsze!