House of Asia
Makaron po chińsku Jakjalubiejesc House of Asia

Makaron po chińsku

25 min
4 porcje
łagodne
Kurczak Makaron Warzywa Chińska 15-30 minut

Makaron po chińsku, który podbije Twoje serce! Delikatny Vermicelli, aromatyczne sosy, chrupiące warzywa i nutka imbiru – w 25 minut masz gotowe danie, które smakuje jak z najlepszej azjatyckiej restauracji. Idealny zarówno na obiad, jak i szybki lunch w ciągu zabieganego dnia. Wypróbuj ten przepis i przenieś się w świat orientalnych smaków! Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc. Zobacz przepis krok po kroku>

4.9 / 5. Ilość głosów: 294

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 słoik Kiełków fasoli mung House of Asia
  • 2 łyżki Sosu do kaczki po pekińsku House of Asia
  • 200 g Makaronu Vermicelli House of Asia
  • 2 łyżki Białego sezamu House of Asia
  • 1 papryka czerwona pokrojona w cienkie paski
  • 1 marchew pokrojona w cienkie paski
  • 200 g kapusty pekińskiej poszatkowanej
  • 2 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • ½ cebuli pokrojonej w piórka
  • 2 ząbki czosnku drobno posiekanego
  • 1 cm imbiru drobno posiekanego
  • 1 pierś z kurczaka  pokrojona w kostkę
  • 2x 2 łyżki oleju 
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania

  1. Kurczaka zamarynuj w sosie do kaczki, w międzyczasie przygotowuj pozostałe składniki.
  2. Do osobnej miseczki wbij jajka i wymieszaj.
  3. W osobnej misce z gorącą wodą namocz makaron Vermicelli. Miękki makaron potnij od razu na mniejsze części i odsącz.
  4. Na patelnię (najlepiej wok) wlej olej. Następnie wrzuć paprykę, cebulę i marchew. Kiedy warzywa zmiękną, przełóż je do miseczki, a do woka ponownie wlej odrobinę oleju i dodaj kurczaka, czosnek i imbir.
  5. Mięso smaż. Zawartość patelni przesuń na bok i wlej na jedną stronę wymieszane jajka. Wymieszaj intensywnie, po ścięciu jajek dodaj podsmażone wcześniej warzywa, makaron, kapustę, odsączone kiełki fasoli, dwie łyżki sosu sojowego, pokrojony szczypior i wymieszaj.
  6. Gotowy makaron posyp sezamem.kapustę, odsączone kiełki fasoli, dwie łyżki sosu sojowego, pokrojony szczypior. Mieszamy. Gotowy makaron posypujemy sezamem. Smacznego!

Tu kupisz nasze produkty