House of Asia
Makaron po kantońsku z grzybami House of Asia

Makaron po kantońsku z grzybami

20 min
2 porcje
łagodne
Makaron Warzywa Chińska Wieprzowina 15-30 minut

Masz ochotę na coś wyjątkowego? Wypróbuj makaron po kantońsku z grzybami! Delikatny makaron Chow Mein, soczysta wieprzowina i wyrazista pasta kantońska House of Asia to przepis na kulinarne arcydzieło w ekspresowym tempie.

5 / 5. Ilość głosów: 273

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1/2 opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
  • 1 opakowanie Pasty kantońskiej House of Asia
  • 30 g Grzybów Mun House of Asia
  • 30 g Pędów bambusa House of Asia
  • 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
  • 200 g polędwiczki wieprzowej 
  • 2 jajka
  • 50 g papryki pokrojonej w słupki
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
  • 1 łyżka szczypiorku pokrojonego w słupki
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w cienkie paski i posyp przyprawą do kuchni chińskiej. Grzyby mun namocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, odsącz. Pędy bambusa dokładnie wypłucz w zimnej wodzie i osusz.
  2. Makaron chow mein ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Jajka roztrzep z połową sosu sojowego i usmaż omlet, a następnie pokrój go w cienkie paski.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz mięso, smaż przez kilka minut. Wlej pozostały sos sojowy, wymieszaj, a następnie dodaj namoczone grzyby mun i pędy bambusa. Smaż przez 1 minutę, po czym dodaj pokrojony omlet.
  5. Całość wymieszaj z pastą kantońską i ugotowanym makaronem chow mein. Gotowe danie wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.

Tu kupisz nasze produkty