Makaron po kantońsku z grzybami
Masz ochotę na coś wyjątkowego? Wypróbuj makaron po kantońsku z grzybami! Delikatny makaron Chow Mein, soczysta wieprzowina i wyrazista pasta kantońska House of Asia to przepis na kulinarne arcydzieło w ekspresowym tempie.
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Łagodne
Składniki
- 1/2 opakowania Makaronu Chow Mein House of Asia
- 1 opakowanie Pasty kantońskiej House of Asia
- 30 g Grzybów Mun House of Asia
- 30 g Pędów bambusa House of Asia
- 1 łyżka Sosu sojowego jasnego House of Asia
- 1 łyżeczka Przyprawy kuchni chińskiej House of Asia
- 200 g polędwiczki wieprzowej
- 2 jajka
- 50 g papryki pokrojonej w słupki
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2-3 ząbki czosnku drobno pokrojone
- 1 łyżka szczypiorku pokrojonego w słupki
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
- Mięso pokrój w cienkie paski i posyp przyprawą do kuchni chińskiej. Grzyby mun namocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, odsącz. Pędy bambusa dokładnie wypłucz w zimnej wodzie i osusz.
- Makaron chow mein ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Jajka roztrzep z połową sosu sojowego i usmaż omlet, a następnie pokrój go w cienkie paski.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz mięso, smaż przez kilka minut. Wlej pozostały sos sojowy, wymieszaj, a następnie dodaj namoczone grzyby mun i pędy bambusa. Smaż przez 1 minutę, po czym dodaj pokrojony omlet.
- Całość wymieszaj z pastą kantońską i ugotowanym makaronem chow mein. Gotowe danie wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.