Makaron po kantońsku z grzybami

Masz ochotę na coś wyjątkowego? Wypróbuj makaron po kantońsku z grzybami! Delikatny makaron Chow Mein, soczysta wieprzowina i wyrazista pasta kantońska House of Asia to przepis na kulinarne arcydzieło w ekspresowym tempie.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 270

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Mięso pokrój w cienkie paski i posyp przyprawą do kuchni chińskiej. Grzyby mun namocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, odsącz. Pędy bambusa dokładnie wypłucz w zimnej wodzie i osusz.
  2. Makaron chow mein ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Jajka roztrzep z połową sosu sojowego i usmaż omlet, a następnie pokrój go w cienkie paski.
  4. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj paprykę oraz mięso, smaż przez kilka minut. Wlej pozostały sos sojowy, wymieszaj, a następnie dodaj namoczone grzyby mun i pędy bambusa. Smaż przez 1 minutę, po czym dodaj pokrojony omlet.
  5. Całość wymieszaj z pastą kantońską i ugotowanym makaronem chow mein. Gotowe danie wyłóż na talerz i posyp szczypiorkiem.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Makaron Chow Mein 250g House of Asia

Makaron Chow Mein 250 g

Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pasta Kantońska stir-fry 50g House of Asia

Pasta Kantońska Stir-fry 50 g

Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30 g

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI