Makaron stir fry z krewetkami po chińsku

Ten stir-fry to prawdziwa uczta dla podniebienia! Połączenie makaronu z zielonego groszku House of Asia, soczystych krewetek, tofu i chrupiących warzyw tworzy pełne smaku danie, które przygotujesz w zaledwie 30 minut. Aksamitny sos sojowy, delikatny sezam i świeża kolendra dopełniają całości. To idealny wybór na szybki, azjatycki obiad!

5 / 5. Ilość głosów: 280

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 30 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Krewetki, zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego jasnego, wymieszaj z olejem i odstaw na 5 minut.
  2. Makaron zalej wrzątkiem na około 6 – 8 minut, następnie przepłucz zimną wodą.
  3. Na patelni rozgrzej olej i usmaż tofu, tak, aby było rumiane. Odłóż na ręcznik papierowy.
  4. Następnie podsmaż cebulę, czosnek, marchew, przepłukane pędy i brokuły. Przełóż do miski.
  5. Przygotuj sos mieszając sosy sojowe, chili, cukier, wodę oraz skrobię.
  6. Usmaż krewetki, dodaj warzywa, tofu oraz makaron. Wymieszaj z sosem i delikatnie podgrzej. Podawaj posypane sezamem i kolendrą.

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Sos sojowy ciemny 150 ml House of Asia

Sos sojowy ciemny 150 ml

Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

Nowość
Bestseller
Sezam biały 50 g House of Asia

Sezam biały 50 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI