Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym

Danie z makaronem to idealna propozycja na szybki lunch. Wystarczy, że dodasz do niego ulubione warzywa, grzyby mun oraz sos ostrygowy i niebanalny posiłek gotowy. Koniecznie sprawdźcie propozycję podania od Yummy_fotografia_kulinarna.

Liczba porcji:

2

Czas: 15 min.

Poziom:

Poziom:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min, a następnie odcedź je.
  2. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Przelej zimna wodą i odstaw.
  3. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę, czosnek, grzyby oraz ugotowany makaron. Dodaj sos ostrygowy i całość wymieszaj.

TIP: Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem.

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI