Makaron Vermicelli z grzybami mun i sosem ostrygowym

Danie z makaronem to idealna propozycja na szybki lunch. Wystarczy, że dodasz do niego ulubione warzywa, grzyby mun oraz sos ostrygowy i niebanalny posiłek gotowy. Koniecznie sprawdźcie propozycję podania od Yummy_fotografia_kulinarna.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 4.6 / 5. Ilość głosów: 9

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Grzyby mun zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min, a następnie odcedź je.
  2. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu. Przelej zimna wodą i odstaw.
  3. Sos ostrygowy wymieszaj z wodą.
  4. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż kurczaka przez 2-3 minuty. Następnie dodaj cebulę, czosnek, grzyby oraz ugotowany makaron. Dodaj sos ostrygowy i całość wymieszaj.

TIP: Gotowe danie posyp świeżym szczypiorkiem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Grzyby Mun krojone 30g House of Asia

Grzyby Mun krojone 30g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI