
Marynaty na grilla

W 5 minut przygotujesz marynatę, która odmieni każdy składnik. Dzięki gotowym pastom i sosom House of Asia zrobisz to bez wysiłku!
Liczba porcji: 2
Czas: 5 min
Ostrość:
lekko pikantne
Składniki
Marynata do wieprzowiny
3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
4 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka papryki słodkiej
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka tymianku
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego
Marynata do piersi z kurczaka
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
100 g Mleczka kokosowego 12-14% House of Asia
1 łyżeczka pieprzu czarnego świeżo mielonego
1 garść bazylii świeżej
4 łyżki oleju
Sok i starta skórka z 1 cytryny
Marynata do ryb i owoców morza
2 łyżki Pasty Miso Shiro Jasnej House of Asia lub Pasty Miso Shiro Miyasaka
2 łyżeczki Sosu Ponzu z Yuzu House of Asia
1 łyżka Sosu rybnego House of Asia
½ łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
½ łyżeczki cukru kokosowego
1 łyżka posiekanej kolendry
Skórka z 1 limonki
100 ml wody
Marynata do sera tofu lub halloumi
2 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
1 łyżka Soku z limonki House of Asia
2 łyżki Sosu chilli słodkiego Thai Heritage lub miodu
4 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka oregano
Marynata do owoców i warzyw
3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
1 łyżeczka Pasty z chilli House of Asia
1 łyżka Musztardy miodowej Dijon Maille
4 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki miodu
1 łyżeczka oregano
1 łyżka kolendry
Sposób przygotowania
1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj lub zmiksuj za pomocą blendera.