Mus czekoladowo-kokosowy z pastą chili

Wyjątkowo kremowy i aksamitny mus czekoladowy z pikantnym akcentem. Świetnie sprawdzi się podczas letniego spotkania ze znajomymi lub jako słodka przekąska do pracy. Przepis przygotowany we współpracy z influencerem Czarna Wisienka.

Liczba porcji:

5

Czas: 15 min + 1 h chłodzenie

Poziom:

Poziom:

Składniki

 

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej krem kokosowy, a następnie dodaj czekoladę, cukier kokosowy, pastę chili oraz sól. Całość wymieszaj i zagotuj tak, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstaw na chwilę do ostygnięcia.
  2. Mus przelej do naczyń, w których będzie serwowany, a następnie włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.
  3. Podawaj z ulubionymi owocami.

Do podania:

Ulubione owoce

TIP: Zamiast kremu kokosowego możesz użyć mleczka kokosowego 20-22%.

TIP: Aby mus był nieco bardziej egzotyczny, dodaj wiórki kokosowe oraz sok z limonki

...

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Makaron Chow Mein po azjatycku

Grillowany kurczak po tajsku z ananasem SMYK

Tofu czosnkowo-miodowe z warzywami

Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI