House of Asia
Omlet na parze z sosie miodowo-czosnkowym - Anna Dembska House of Asia

Omlet na parze z sosie miodowo-czosnkowym

10 min
2 porcje
łagodne
Warzywa Chińska do 15 minut

Omlet w nowej odsłonie! Zapomnij o klasyce i odkryj delikatny omlet na parze, inspirowany azjatycką kuchnią. Wystarczy kilka składników, a wyjątkowy smak zapewni pasta miodowo-czosnkowa House of Asia. Podawaj z chrupiącą dymką, kiełkami i sezamem – gotowe w 10 minut! Za przepis dziękujemy Annie Dembskiej.

5 / 5. Ilość głosów: 287

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 Pasta miodowo-czosnkowa House of Asia
  • Kiełki fasoli mung z House of Asia wedle uznania
  • Sezam biały House of Asia
  • 5 jajek
  • 70 ml śmietanki 30%
  • szczypta soli
  • 2 cm korzenia imbiru posiekany
  • 2-3 łyżki dymki posiekanej

Sposób przygotowania

  1. Jajka zblenduj ze śmietanką i dopraw solą-przelej do naczynia i ugotuj na parze przez 5-7 minut.
  2. Polej obficie pastą miodowo-czosnkową, dodaj kiełki fasoli mung, dymkę, imbir i sezam.

Tu kupisz nasze produkty