Pieczone bułeczki bao z szarpaną wieprzowiną Jakjalubiejesc

Soczysta, szarpana wieprzowina marynowana w paście Bulgogi, chrupiąca surówka i puszyste bułeczki bao – to przepis na idealne, domowe street foodowe doznania! Spróbuj już dziś! Podaj je na rodzinny obiad lub jako przekąskę na spotkanie z przyjaciółmi. Gwarantujemy, że znikną w mgnieniu oka! Za przepis dziękujemy Jakjalubiejesc.

5 / 5. Ilość głosów: 295

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 6

Czas: 0 min + 6 godzin pieczenia mięsa

Ostrość:
Łagodne

Składniki

Sos do bułeczek:

Surówka:

  • 1/2 główki białej kapusty poszatkowanej
  • 1 marchew startej na grubych oczkach

Sos do surówki:

Sposób przygotowania

  1. Mięso wysmaruj 1 pastą Bulgogi. W naczyniu do zapiekania umieść cebulę, czosnek i wlej sok pomarańczowy. Wyłóż mięso i zamknij naczynie. Całość zapiecz w rozgrzanym piekarniku ok. 6 godz. w temperaturze 130℃ (góra-dół).
  2. Sos do surówki połączy w garnku i podgrzej do rozpuszczenia cukru i soli jednocześnie mieszając. Warzywa zalej i wymieszaj. Odstaw na jakiś czas.
  3. Bułeczki drożdżowe przekrój i upiecz w Airfrayerze lub piekarniku około 4 min w 190℃.
  4. Wymieszaj ze sobą składniki sosu do bułeczek.
  5. Upieczone i ciepłe mięso rozdziel widelcem. Jeśli pozostało bardzo dużo płynu, możesz trochę odlać. Część zostaw, by mięso było nadal soczyste. Dodaj sos sojowy, sos Teriyaki i drugie op. Pasty Bulgogi. Wszystko wymieszaj.
  6. Bułeczki posmaruj sosem jogurtowym, nałóż rukolę, dużą ilość mięsa, surówkę i przykryj 2 stroną bułeczki. Zepnij wykałaczką do burgerów i gotowe.

TIP: Możesz użyć gotowych bułeczek lub zrobić je samodzielnie z tego przepisu Kliknij tutaj>

 

 

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Nowość
Bestseller
Ocet ryżowy 150 ml House of Asia

Ocet ryżowy 150 ml

Nowość
Bestseller
Japoński sos Teriyaki 150ml House of Asia

Sos Teriyaki 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

Pad thai z kurczakiem

 

NASZE MARKI