House of Asia
Piklowane warzywa w czerwonej paście curry House of Asia

Piklowane warzywa w czerwonej paście curry

10 min
1 porcje
łagodne
Warzywa Tajska do 15 minut

Piklowane warzywa w azjatyckim stylu? To prostsze, niż myślisz! Wystarczy zagotować aromatyczną zalewę na bazie octu ryżowego i pasty red curry House of Asia, zalać nią ulubione warzywa i odstawić na noc do lodówki. Efekt? Chrupiące, lekko pikantne dodatki, które podkręcą smak każdej potrawy. Doskonałe do dań azjatyckich, kanapek i sałatek – spróbuj już dziś!

5 / 5. Ilość głosów: 274

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

Zalewa:

  • 200 ml Octu ryżowego House of Asia
  • 20 g Pasty red curry House of Asia
  • 300 ml wody
  • 100 g cukru

Warzywa:

  • 100 g kalafiora
  • 50 g brokuła
  • 50 g marchewki
  • 3-4 rzodkiewki
  • 1/2 papryczki chili
  • 100 g ogórka

Sposób przygotowania

  1. Odmierz składniki zalewy do rondla i zagotuj.
  2. Umyte i oczyszczone warzywa pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do słoika i zalej gorącą zalewą. Zamknij słoik i odstaw do wystudzenia. Zimne wstaw do lodówki na całą noc.

TIP: Możesz użyć swoich ulubionych warzyw.

Tu kupisz nasze produkty