House of Asia
Makaron Udon z pastą Katsu curry House of Asia

Makaron Udon z pastą Katsu curry

10 min
2 porcje
łagodne
Kurczak Makaron Warzywa Japońska Grzyby do 15 minut

Sięgnij po przepis na szybki przepis ze świeżym makaronem Udon i aromatyczną i aksamitną pastą Katsu curry. 

5 / 5. Ilość głosów: 245

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 1 opakowanie Makaronu Udon świeżego House of Asia
  • 50 g Pasty Katsu curry House of Asia
  • 6 – 8 Grzybów Shiitake w zalewie House of Asia
  • 150 g mięsa z kurczaka pokrojonego w paski
  • 100 g papryki pokrojonej w paski
  • 1/2 cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 – 3 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę
  • garść dymki pokrojonej w 3 cm słupki
  • 4 łyżki oleju         
  • Czarny pieprz do smaku

Sposób przygotowania

  1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż mięso przez 3 – 4 minuty. Dodaj cebulę, grzyby, paprykę, czosnek i smaż kolejnych kilka minut. Dodaj makaron, pokrojoną dymkę oraz sos yakitori lub katsu curry wymieszaj i dopraw czarnym pieprzem.

Tu kupisz nasze produkty