Sałatka z grillowanym halloumi i sosem sojowym Flymetothespoon

Proste rozwiązania są zawsze najlepsze. Tak też jest z przekąskami! Flymetothespoon przygotowała szybki i prosty przepis na sałatkę z dodatkiem grillowanego sera halloumi. Do tego dressing na bazie sosu sojowego i musztardy – i gotowe!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 min.

Ostrość:

Składniki

Składniki na dressing:

Składniki na sałatkę :

  • 225 g sera halloumi pokrojonego w plastry 1cm
  • ½ cukinii pokrojona w plasterki
  • 300 g szparagów pokrojonych na kawałki
  • 120 g  pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
  • 30 g miksu zielonych sałat (rukola, roszponka itp.)
  • 1 łyżka prażonych ziaren słonecznika
  • świeża mięta

Sposób przygotowania

  1. Wymieszaj ze sobą składniki dressingu.
  2. Odłam i usuń zdrewniałe końcówki szparagów, a następnie pokrój pozostałą część. Pokrój cukinię i ser Halloumi. Podsmaż wszystko na patelni grillowej lub na grillu (na tacce) przez około 3 minuty z każdej strony.
  3. Na talerzu ułóż zieleninę, halloumi, cukinię i szparagi. Dodajemy też pokrojone pomidorki. Całość posyp słonecznikiem i polej dressingiem. Dodaj też trochę mięty.
...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI