Sałatka z makaronem, Wakame i warzywami

Podaj swoje kubki smakowe na wyjątkową podróż do świata smaków z tą sałatką pełną zdrowych składników i intensywnych aromatów. Bezglutenowy makaron z zielonego groszku stanowi bazę dla tego kulinarnego arcydzieła, które wzbogacają wodorosty wakame, soczyste warzywa i młody imbir. Gotowi na przygodę smaku?

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 126

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 10 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

1 opakowanie Bezglutenowego makaronu z zielonego groszku House of Asia

15 g Wodorostów Wakame House of Asia

3 łyżki Białego sezamu House of Asia

3 łyżki Młodego imbiru do sushi House of Asia

100 g ogórka pokrojonego w zapałki

50 g czerwonej papryki pokrojonej w cienkie paski

1 średnia czerwona cebula pokrojona w piórka

50 g białej rzepy pokrojonej w słupki

2 łyżki posiekanej kolendry

Sos:

3 łyżki Sos Ponzu z yuzu House of Asia

1 łyżeczka Czarnego Sezamu House of Asia

1 łyżka posiekanej dymki

½ łyżeczki płatków chili

1 ząbek czosnku drobno posiekany

3 łyżki oleju

Sposób przygotowania

1. Makaron przygotuj zgodnie ze sposobem przygotowania. Następnie przelej zimną wodą, potnij na mniejsze kawałki i przelej oliwą. 

2. Wodorosty wakame zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut. Odciśnij nadmiar wody i pokrój na mniejsze kawałki. 

3. Przygotuj sos dokładnie mieszając wszystkie jego składniki. 

4. Do miski przełóż składniki sałatki. Polej sosem i wymieszaj.  Podawaj posypane kolendrą oraz sezamem.

...

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos ponzu z yuzu 150ml House of Asia

Sos ponzu z yuzu 150ml

Nowość
Bestseller
Wodorosty Wakame 30g House of Asia

Wodorosty Wakame 30g

Nowość
Bestseller
Czarny sezam 50g House of Asia

Sezam czarny 50g

Nowość
Bestseller
Biały sezam 50g House of Asia

Sezam biały 50g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI