Sałatka z młodych warzyw z sosem miodowo-czosnkowym

Liczba porcji:

2

Czas: 15 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Łagodne

Składniki

  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 pomidor malinowy pokrojony w plasterki
  • 1 sałata
  • 1 awokado pokrojone w plasterki
  • 1 ogórek pokrojony w cienkie plasterki (najlepiej przy pomocy obieraczki do warzyw)
  • 2 marchewki pokrojone wzdłuż na 4 części każda
  • cytryna, sezam i orzeszki ziemne do dekoracji

    Sos

  • 50 ml soku z limonki
  • 100 ml sosu czosnkowy z miodem

Sposób przygotowania

  1. Pokrój warzywa: pomidora, awokado, ogórka i marchewkę.
  2. Fasolkę włóż do rondelka z wrzącą wodą, nie zapomnij posolić. Gotuj przez 5 min, następnie przelej zimną wodą do ostudzenia.
  3. W miseczce wymieszaj sos miodowy z czosnkiem z sokiem z limonki.
  4. Ułóż na talerzu sałatę, fasolkę, ogórki, marchewki, awokado i pomidory. Polej sosem, posyp orzeszkami i sezamem.

Polecane produkty

 

Polecane przepisy

 
Wróć do poprzedniej strony

NASZE MARKI