Smażony ryż z warzywami i sosem ostrygowym

Azjatyckie danie w 15 minut! Smażony ryż z chrupiącymi warzywami, tofu i nutą orientalnych przypraw to idealne, szybkie danie na obiad lub kolację. Łatwy do przygotowania, pełen smaku i aromatu – podkręć go odrobiną sosu ostrygowego i pasty czosnkowo-imbirowej!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 250

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 15 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Przepłucz warzywa do woka i pędy bambusa zimną wodą, odsącz, osusz i pokrój.
  2. Tofu osusz, pokrój w kostkę, zamarynuj w 1 łyżeczce sosu ostrygowego i połowie przyprawy chińskiej.
  3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż cebulę. Dodaj warzywa, pędy oraz pastę. Smaż kolejną minutę. Przesuń na bok patelni.
  4. Na patelni podsmaż tofu na złoty kolor. Wbij jajka i poczekaj, aż się zetną, następnie dodaj ryż i smaż 5-6 minut, ciągle mieszając. Dopraw sosem ostrygowym i przyprawą chińską. Gotowe danie posyp dymką.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Pędy bambusa paseczki 225g House of Asia

Pędy bambusa paseczki 225 g

Nowość
Bestseller
Warzywa do woka 330g House of Asia

Warzywa do woka 330 g

Nowość
Bestseller
Sos ostrygowy 165g House of Asia

Sos ostrygowy 165 g

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI