Kuchnia chińska Przepisy

Szaszłyki z kurczaka z warzywami

Szaszłyki z kurczaka z warzywami House of Asia

Sięgnij po przepis na kolorowe, lekkie szaszłyki z kurczaka w marynacie z czterech sosów, pieczarek, papryki i cebuli.  Idealny przepis na sezon grillowy!

Liczba porcji:

2

Czas: 20 min

Poziom:

Łatwe

Poziom:

Lekko ostre

Składniki

  • pół dużej piersi z kurczaka, pokrojona w 2 cm kawałki,
  • 6 małych pieczarek
  • ½ czerwonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • ½ żółtej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • ½ zielonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • 1 średnia cebula, pokrojona na 8 części
  • 6 patyczków do szaszłyków

Marynata:

Czas przygotowania 20 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż kurczaka oraz warzywa.
2. Marynuj przez 1 h.
3. Składniki ponabijaj na patyczki i grilluj 10 min. obracając od czasu do czasu.

Wróć do poprzedniej strony