Szaszłyki z kurczaka z warzywami

Sięgnij po przepis na kolorowe, lekkie szaszłyki z kurczaka w marynacie z czterech sosów, pieczarek, papryki i cebuli.  Idealny przepis na sezon grillowy!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 20 min

Ostrość:
Lekko ostre

Składniki

  • pół dużej piersi z kurczaka, pokrojona w 2 cm kawałki,
  • 6 małych pieczarek
  • ½ czerwonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • ½ żółtej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • ½ zielonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
  • 1 średnia cebula, pokrojona na 8 części
  • 6 patyczków do szaszłyków

Marynata:

Czas przygotowania 20 min, marynowanie 1 h

Sposób przygotowania

1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż kurczaka oraz warzywa.
2. Marynuj przez 1 h.
3. Składniki ponabijaj na patyczki i grilluj 10 min. obracając od czasu do czasu.

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Sos sojowy jasny 150ml House of Asia

Sos sojowy jasny 150 ml

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI