Szaszłyki z kurczaka z warzywami
Sięgnij po przepis na kolorowe, lekkie szaszłyki z kurczaka w marynacie z czterech sosów, pieczarek, papryki i cebuli. Idealny przepis na sezon grillowy!
Liczba porcji: 2
Czas: 20 min
Ostrość:
Lekko ostre
Składniki
- pół dużej piersi z kurczaka, pokrojona w 2 cm kawałki,
- 6 małych pieczarek
- ½ czerwonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
- ½ żółtej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
- ½ zielonej papryki, pokrojona w 2 cm kawałki
- 1 średnia cebula, pokrojona na 8 części
- 6 patyczków do szaszłyków
Marynata:
- 2 łyżki sosu z czarnym pieprzem
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka sosu Sambal Oelek
- 2 duże ząbki czosnku, drobno pokrojone
- 1 cm korzenia imbiru, drobno pokrojony
Czas przygotowania 20 min, marynowanie 1 h
Sposób przygotowania
1. Składniki marynaty wymieszaj w misce i włóż kurczaka oraz warzywa.
2. Marynuj przez 1 h.
3. Składniki ponabijaj na patyczki i grilluj 10 min. obracając od czasu do czasu.