Wieprzowina w sosie ostrygowym

Wieprzowina w sosie ostrygowym

30 min.
2 porcje
łagodne

4.6 / 5. Ilość głosów: 8

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Połączenie sosu sojowego, ostrygowego, pędów bambusa i grzybów mun to prawdziwa fuzja smaków, która przeniesie Cię w najdalsze zakątki Chin bez wychodzenia z domu.

Składniki

Sposób przygotowania

1. Grzyby i ryż przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. W misce wymieszaj sos ostrygowy, sos sojowy oraz pastę z czosnku, imbiru i chili. Mięso posyp przyprawą i odrobiną oleju. Wymieszaj.
3. Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż mięso, aż się zarumieni. Dodaj grzyby, cebulę, pędy bambusa, czosnek, paprykę i cebulę. Całość wymieszaj z sosem i duś jeszcze około 5 minut.
4. Na koniec dodaj zieloną część dymki i podawaj z ryżem jaśminowym.

Tu kupisz nasze produkty