House of Asia
Zupa krem z dyni z prażynką z makaronu ryżowego House of Asia

Zupa krem z dyni z prażynką z makaronu ryżowego

15 min
4 porcje
łagodne
Warzywa Tajska do 15 minut

Rozgrzej się naszą zupą krem z dyni, która łączy w sobie kremową delikatność mleczka kokosowego i pikantność czerwonej pasty curry. Wyjątkowym dodatkiem są chrupiące prażynki z makaronu ryżowego Vermicelli, które nadają tej zupie nie tylko niezwykłego smaku, ale i tekstury. Ta zupa to idealne danie na chłodne dni, pełne głębokich smaków i wyjątkowych aromatów.

5 / 5. Ilość głosów: 242

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 2 łyżeczki Pasty z czosnku, imbiru i chili House of Asia
  • 400 ml Mleczka kokosowego 12 – 14% House of Asia
  • 2 łyżeczki Pasty curry czerwonej House of Asia
  • 50 g Bezglutenowego makaronu Vermicelli House of Asia
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 0,5 kg dyni hokkaido pokrojonej w grube plastry
  • 1 batat pokrojony w grubą kostkę
  • 2 marchewki pokrojone w grube plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 3 łyżki oliwy
  • Sól i pieprz czarny do smaku
  • Olej rzepakowy do smażenia
  • Kolendra do podania

Sposób przygotowania

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Pokrojone warzywa wyłóż na blaszkę do pieczenia, polej oliwą i piecz około 40 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie, zmiksuj je na gładką masę.
  2. Makaron usmaż w głębokim tłuszczu. Przełóż na ręcznik papierowy.
  3. Do garnka wlej bulion, dodaj zmiksowane warzywa i mleczko kokosowe. Dopraw pastą z czosnku, imbiru i chili, pastą curry, solą oraz pieprzem. Zagotuj.
  4. Gorący krem z dyni podawaj z chrupiącymi, makaronowymi prażynkami i kolendrą.

Tu kupisz nasze produkty