Zupa Pho z wołowiną i grzybami Shiitake Edyta Dyduch

Zupa pho w wietnamskim stylu z przepisu Edyty Dyduch to prawdziwa kwintesencja smaku i aromatu! Dzięki licznym składnikom oraz długiemu czasowi gotowania, bulion jest nie tylko pyszny, ale również sycący. Smacznego!

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 4

Czas: 3h

Ostrość:

Składniki

Do podania:

  • 1 papryczka chili posiekana
  • Świeża mięta
  • Świeża kolendra
  • Groszek cukrowy

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę i włóż mięso. Gotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę i czosnek podpiecz nad palnikiem lub na patelni, a następnie dodaj je do mięsa.
  3. Bulion przypraw solą i gotuj przez około godzinę. W międzyczasie pozbądź się szum powstających na wierzchu bulionu. Następnie dodaj sos rybny, liście kaffiru, anyż, kardamon, cynamon, goździki, ziele angielskie, pastę pho, pastę z czosnku, imbiru i chili oraz pastę z imbiru. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny. Pod koniec gotowania dodaj grzyby shiitake.
  4. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie przełóż go do miseczek. Wlej bulion i dodaj pokrojone mięso.
  5. Podawaj ze świeżą miętą, kolendrą, papryczką chili i groszkiem cukrowym.

PRODUKTY POWIĄZANE

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Jak przygotować ryż do sushi?

Żółte curry z kurczakiem i dynią

 

NASZE MARKI