House of Asia
Zupa pho z wołowiną i grzybami schiitake Edyta Dyduch House of Asia

Zupa Pho z wołowiną i grzybami Shiitake

3h
4 porcje
lekko pikantne
Makaron Wołowina Warzywa Wietnamska powyżej 30 minut

Zupa pho w wietnamskim stylu z przepisu Edyty Dyduch to prawdziwa kwintesencja smaku i aromatu! Dzięki licznym składnikom oraz długiemu czasowi gotowania, bulion jest nie tylko pyszny, ale również sycący. Smacznego!

0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 100 g Pasty Pho House of Asia
  • 2 łyżki Sosu rybnego House of Asia
  • 5 Liści kaffiru House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z czosnku, imbiru, chili House of Asia
  • 1 łyżeczka Pasty z imbiru House of Asia
  • 100 g Makaronu ryżowego 7 mm House of Asia
  • 284 g Grzybów Shiitake House of Asia
  • 800 g szpondra wołowego
  • 3 litry wody
  • 2 cebule
  • ½ główki czosnku
  • 4 gwiazdki anyżu
  • 4 nasiona kardamonu
  • 1 laska cynamonu
  • 4 goździki
  • 4 ziela angielskie
  • 1 łyżeczka soli

Do podania:

  • 1 papryczka chili posiekana
  • Świeża mięta
  • Świeża kolendra
  • Groszek cukrowy

Sposób przygotowania

  1. Do garnka wlej wodę i włóż mięso. Gotuj na małym ogniu.
  2. Cebulę i czosnek podpiecz nad palnikiem lub na patelni, a następnie dodaj je do mięsa.
  3. Bulion przypraw solą i gotuj przez około godzinę. W międzyczasie pozbądź się szum powstających na wierzchu bulionu. Następnie dodaj sos rybny, liście kaffiru, anyż, kardamon, cynamon, goździki, ziele angielskie, pastę pho, pastę z czosnku, imbiru i chili oraz pastę z imbiru. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 godziny. Pod koniec gotowania dodaj grzyby shiitake.
  4. Makaron przygotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie przełóż go do miseczek. Wlej bulion i dodaj pokrojone mięso.
  5. Podawaj ze świeżą miętą, kolendrą, papryczką chili i groszkiem cukrowym.

Tu kupisz nasze produkty