Sushi handroll

Jak porządnie zwinąć rolkę sushi i zabrać ją na lunch w formie handroll? Tego dowiesz się z krótkiego filmiku na naszym kanale YouTube. A gdyby rolka z sosami to było za mało, do zestawu możesz dołożyć sałatkę z wakame.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 5min + ugotowanie ryżu

Ostrość:
Łagodne

Składniki

  • 1 listek nori 
  • 1 garstka ugotowanego i doprawionego ryżu 
  • 4 krewetki ugotowane i obrane
  • 8-10 cienkich słupków ogórka
  • 2 plasterki avocado
  • 4-6 listków szpinaku
  • wasabi

Sosy:

  • gotowy sos teriyaki (zawiera gluten)
  • sos sojowy Premium
  • 2 łyżki wody kokosowej + płaska łyżeczka wasabi

Do rolowania potrzebna jest bambusowa mata

Sposób przygotowania

  1. Ryż ugotuj i dopraw sosem do ryżu zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na bambusową matę połóż nori, a następnie równomiernie rozłóż ryż.
  3. Wzdłuż rolki nałóż cienką warstwa wasabi.
  4. Ułóż składniki: ogórki, avocado, krewetki i liście szpinaku.
  5. Rolkę mocno zwiń.
  6. Pokrój rolkę na dwie części. Podaj z różnymi sosami. 

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI