Banany w mleczku kokosowym

Przenieść się do egzotycznej Tajlandii w 10 min? Da się! Słodki smak bananów zatopionych w mleku kokosowym, którego smak podbija cukier kokosowy i szczypta soli to jeden z najprostszych i najszybszych deserów bez białego cukru, bez glutenu i laktozy.

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 5 / 5. Ilość głosów: 2

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 1

Czas: 10 min

Ostrość:
Łagodne

Składniki

 

Sposób przygotowania

  1. Banana odbierz ze skóry i przekrój wzdłuż na pół i potem na 3.
  2. Do garnka wlej mleczko kokosowe i zagotuj. Dodaj sól i cukier kokosowy. 
  3. Dodaj pokrojonego banana i gotuj chwilę na małym ogniu.

Do mleczka możesz dodać rozrobioną z wodą mąkę ziemniaczaną i wmieszać do mleczka z bananem. Dzięki temu sos zrobi się bardziej gęsty

PRODUKTY POWIĄZANE

 
Nowość
Bestseller
Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml House of Asia

Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI