House of Asia
Wegetariańskie spring rolls house of asia

Wegetariańskie spring rolls

25 min
2 porcje
lekko pikantne
Makaron Warzywa Tajska 15-30 minut

Dla wszystkich miłośników warzyw oraz osób, które mają ochotę na coś lekkiego i zdrowego mamy przepis na spring rolls. Doskonałym wykończeniem dania są tajskie sosy: Sriracha lub słodki chili, które nadadzą wyrazistego smaku. Zobacz film jak zrobić spring rolls Kliknij tutaj>

 

5 / 5. Ilość głosów: 4

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 8 arkuszy papieru ryżowego
  • 1 opakowanie makaronu vermicelli z fasoli mung
  • 2 łyżki sosu sojowego jasnego
  • 3 liście sałaty np. lodowej
  • 1 mała czerwona cebuli pokrojona w cienkie piórka
  • 1 marchewka pokrojona w cienkie słupki
  • 1 mała czerwona papryka pokrojona w słupki
  • 1 ogórek pokrojony w słupki
  • kilka gałązek kolendry

Sosy:

  • sos sriracha
  • sos słodkiego chilli

Sposób przygotowania

  1. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu, odsącz i dodaj 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszaj.
  2. Cebulę zamarynuj w 1 łyżce sosu sojowego.
  3. Papier ryżowy zamocz na chwilę w miseczce z wodą, połóż na desce. Układaj kolejno na nim: sałatę, marchew, ogórka, paprykę, cebulę, makaron i kolendrę.
  4. Zwiń w rulonik szczelnie zamknięty na brzegach.

TIP: Podawaj z sosami: Sriracha lub słodkim chili.

Tu kupisz nasze produkty