House of Asia
Przepis Ostrygowy kurczak z pak choi House of Asia

OSTRYgowy kurczak z pak choi

30 min.
2 porcje
pikantne
Kurczak Makaron Warzywa Chińska Grzyby 15-30 minut

Co dobrego można przyrządzić z naszych produktów? Są tysiące możliwości! Dziś przedstawiamy kolejną z nich – oto OSTRYgowy kurczak z kapustą pak choi. Brzmi skomplikowanie? Nie szkodzi – nasze przepisy są zawsze prosto rozpisane i poradzi sobie z nimi nawet osoba początkująca. Łapcie przepis na to pyszne danie.

5 / 5. Ilość głosów: 3

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Składniki

  • 200 g Makaronu Chow Mein House of Asia
  • 1,5 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1,5 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 3 Grzyby Shiitake House of Asia
  • 0,5 łyżeczki Sosu Sambal Oelek House of Asia
  • 150 g filetu z kurczaka (lub trybowanych udek) pokrojonego w cienkie paski
  • 1 kapusta pak choi pokrojona w grubsze kawałki
  • 50 g kiełków fasoli mung
  • pół czerwonej papryki pokrojonej w 2 cienkie paski
  • 3 gałązki dymki pokrojone w 2 cm kawałki
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Sposób przygotowania

  1. Makaron ugotuj al dente. Grzyby przygotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i pokrój w cienkie plastry.
  2. W miseczce wymieszaj sos sojowy, ostrygowy i Sambal.
  3.  Na rozgrzaną patelnię wlej olej i podsmaż na złoto kurczaka. Dodaj, paprykę, grzyby i smaż przez 3 min.
  4. Dodaj makaron, kapustę i kiełki. Wlej sos i całość podsmażaj na dużym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż składniki pokryją się dokładnie sosem.
  5. Przełóż na talerz i udekoruj dymką.

TIP: W wersji łagodniejszej sos ostrygowy zastąp sosem Hoisin.

Tu kupisz nasze produkty