Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin
Liczba porcji: 2
Czas: 15 minut
Ostrość:
Ostre
Składniki
- 200 g ugotowanej piersi z kurczaka, porwanej wzdłuż włókien na małe kawałki około 5 mm
- 4 łyżki sosu Hoisin
- 4 placki tortilla pszenna Casa de Mexico
- 10 cm świeżego ogórka, obranego, pozbawionego pestek, pokrojonego w wąskie słupki
- 4 łodygi cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
- garść poszatkowanej sałaty lodowej
- 2 łyżki sosu chili z czosnkiem – jako dip
Sposób przygotowania
1. Wymieszaj mięso z 2 łyżkami sosu Hoisin
2. Podgrzej tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu
3. Posmaruj tortillę resztą sosu Hoisin, nałóż mięso, ogórka, dymkę i sałatę. Zawiń, przekrój i jedz na ciepło. Idealny w połączeniu z sosem chili z czosnkiem