Wrapy z kurczakiem w sosie hoisin

Oceń, aby doradzić innym!

Kliknij na gwiazdkę, aby ocenić

Średnia: 0 / 5. Ilość głosów: 0

Jeszcze nikt nie ocenił przepisu.

Liczba porcji: 2

Czas: 15 minut

Ostrość:
Ostre

Składniki

  • 200 g ugotowanej piersi z kurczaka, porwanej wzdłuż włókien na małe kawałki około 5 mm
  • 4 łyżki sosu Hoisin
  • 4 placki tortilla pszenna Casa de Mexico
  • 10 cm świeżego ogórka, obranego, pozbawionego pestek, pokrojonego w wąskie słupki
  • 4 łodygi cebuli dymki, pokrojonej na 1 cm kawałki
  • garść poszatkowanej sałaty lodowej
  • 2 łyżki sosu chili z czosnkiem – jako dip

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj mięso z 2 łyżkami sosu Hoisin

2. Podgrzej tortillę zgodnie z instrukcją na opakowaniu

3. Posmaruj tortillę resztą sosu Hoisin, nałóż mięso, ogórka, dymkę i sałatę. Zawiń, przekrój i jedz na ciepło. Idealny w połączeniu z sosem chili z czosnkiem

PRODUKTY POWIĄZANE

 

Polecane przepisy

 

GOTUJ Z PONGHTEPEM SMACZNIE I SZYBKO

 

Żółte curry z kurczakiem i dynią

Jak przygotować ryż do sushi?

 

NASZE MARKI